Hechtsterkte proeven op locatie:

Hechtsterkte proeven zijn steeds meer voorkomend op en in de bouw. In iedere gewenste situatie kan Pullout deze proeven voor u uitvoeren.

Vooral op het gebied van riool renovatie hebben de ontwikkelingen de afgelopen jaren niet stil gestaan. Steeds vaker wordt er gewerkt met spuitbeton in combinatie met diverse coatings, die de riool verzamel kamers en putten waterdicht maken en/of herstellen. Pullout kan op deze coatings hechtsterkte proeven voor u verzorgen. Dit is uiteraard mogelijk op locatie, maar ook in ons laboratorium (zie laboratorium testen).

LET OP!! De hechtsterkte proeven zijn altijd destructief. Er zullen dus na de opdracht enige herstel werkzaamheden moeten worden uitgevoerd indien de tests op locatie plaatsvinden. De werkwijze voor het uitvoeren van hechtsterkte proeven is als volgt:

 1. Inboren van een kern Ø50 met variabele diepte (afhankelijk van de dikte van het spuitbeton en of coating)
 2. Vastlijmen testdolly op de kern
 3. Uitharden lijm
 4. Uitvoeren hechtsterkte proef

Bij het uitvoeren kan de boorkern uitbreken. Maar ook indien dit niet het geval is dient de boorkern verwijderd te worden, omdat het een zwakke plek is geworden in de muur.

Pullout Trekproeven voert de hechtsterkte proeven uit aan de hand van de in CUR20 aangegeven richtlijnen.

In uitzonderlijke gevallen wordt van de CUR20 afgeweken, wanneer de plaatselijke situatie dit vereist. Ook in dergelijke situaties wordt met de grootste zorg gezocht naar een werkwijze die de betrouwbaarheid van het testresultaat maximaliseert.

Na elke opdracht zal Pullout Trekproeven een duidelijk en overzichtelijk rapportage verslag verschaffen aan opdrachtgever, welke door Pullout Trekproeven voor een periode van 5jaar zal worden bewaard.

Hechtsterkte proeven vinden doorgaans plaats op:

 • Spuitbeton
 • Coatings van riool renovatie
 • Coatings van tank en silo’s
 • Verf lagen
 • Beton vloeren
 • Beton herstelwerkzaamheden
 • Stucwerken
 • Ondergronden waarop een extra laag is verlijmd